3.10. 2016 v 17 h. ANTARKTIDA – NEJVZDÁLENĚJŠÍ KAMPUS ČESKÉ REPUBLIKY – PAVEL ŠEVČÍK

Prof. MUDr. Pavel Ševčík,CSc., přednosta KARIM FN Ostrava a proděkan LF Ostravské univerzity, měl tu čest být v antarktické letní sezóně v lednu a únoru 2011 prvním lékařem na stanici brněnské Masarykovy univerzity J.G. Mendela na ostrově James Ross v Antarktidě. Zážitky z prvního setkání s nejodlehlejším kontinentem (15 tisíc km vzdálený svět, znamenitě vybudovaná stanice, velcí savci, na sebe odkázaný tým) byly nezapomenutelné.
Přijďte si poslechnout jeho vyprávění a nenechte si ujít výstavu fotek, které během svého pobytu nashromáždil. V pondělí 3. října od 17.00 zahajujeme touto akcí doprovodný program 14. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů. Návštěvníci obdrží poukaz 1+1 ZDARMA na slavnostní zahájení festivalu.

Prof. MUDr. Pavel Ševčík, CSc. je přednosta Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Ostrava a proděkan LF Ostravské univerzity. Ve volném čase se věnuje cestování, zejména do nejrůznějších horských oblastí. Navštívil zhruba 50 zemí, je zatím stále jedním z mála Čechů, kteří stanuli na všech světadílech. Pětkrát putoval himálajskou horskou soustavou, z toho 2x v nepálském Himálaji, 1x v Ladaku a 2x v Karakoramu. Nejvýše vystoupil před 11 lety - na vrchol Muztagh Ata 7532 m v čínské části Pamíru. Ze všech cest pořizuje fotografie, je mj. autorem 15 fotografických kalendářů a několika fotografických výstav. Má za sebou řadu cestovatelských přednášek, zejména v Brně, v Ostravě pak tradičně na lednové lékařské konferenci, která v posledních letech nese název Colours of Sepsis.

 


Během měsíce října se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského.

Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY -  5. KNIHA ZDARMA. Akce platí do 31. 10. 2016.

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 



 
Přidat komentář