RSS
archiv revue
Recenze: Markéta v troubě – Nové recepty
Hledáte inspiraci na obědy, večeře, snídaně nebo dobroty ke kávě? Nová kuchařka populární foodblogerky Markéty Chovancové bude pro vás to pravé ořechové.
Vaříme s foodblogerkou Alicí Karmašovou
S radostí a bez stresu – tak zní podtitul nové kuchařky S Alishou v kuchyni, jejíž autorkou je úspěšná foodblogerka Alice Karmašová.
Nová kniha esejů Václava Cílka nahlíží na umění
Václav Cílek, významný český geolog, klimatolog a spisovatel, přichází s novým literárním dílem Věci, které září zasahujícím do hlubin lidského porozumění. Kniha, co neplánoval napsat, a přesto na ní lpěl, slibuje být dalším jedinečným příspěvkem ke kultuře a myšlení. Vznikla během nepředvídatelných časů pandemie covid-19 a představuje fascinující pohled autora na svět umění a myšlení v době, kdy se svět kolem nás rychle mění.
Recenze: Atlas chutí Čech, Moravy a Slezska
Přijít v dnešní době internetu s originální kuchařkou je téměř nadlidský úkol. Publikace omílají dokola tytéž recepty, mění se snad pouze fotografie. A přesto se to povedlo. Autorka vás provede nejen kuchyní, ale také krajinami, odkud recepty pocházejí. Seznámí vás s přírodou, mentalitou místních i jejich tradicemi.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Není snadné vybrat z nepřeberného množství knih, které každý měsíc vycházejí, ty nejlepší. A ne každému se líbí to samé. My jsme se opět snažili vytipovat novinky, které by mohly zaujmout co nejvíce čtenářů.
Vyhrajte thriller, který je osvěžujícím způsobem jiný. Děj se odehrává během několika hodin a má několik paralelních dějových linií. Zajímavé exkurzy do tématu mimické rezonance jsou důmyslně zakomponovány do děje a nijak neubírají příběhu na napětí.
Prémiový obsah
číst více
Druhá kniha nebývale uchopeného cestopisu slovenské sinologičky Dominiky Sakmárové mě opět položila na lopatky, v tom nejlepším slova smyslu.