13.11. v 16:00 - 17:00 h. Alena Vitásková: Solární baroni. Beseda a autogramiáda.

Do světa solárního byznysu vás zasvětí Alena Vitásková


Pondělí 13. listopadu v 16.00 - 17.00 – Alena Vitásková: Solární baroni; DŮM KNIHY Knihcentrum.cz


Alena Vitásková zastávala funkci předsedkyně Energetického regulačního úřadu 6 let, a to až do července 2017, kdy jí vypršel mandát. V pozici šéfky ERU zpochybnila stovky solárních investic, u nichž podle ní existuje podezření, že čerpají neoprávněně vysoké dotace. Už v roce 2013 varovala, že se solární byznys vymkl kontrole. Na besedě představí svou novou knihu, která je humorným příběhem s reálným základem ve světě podnikání a politiky.


Autorka vystudovala VUT Brno, Fakultu stavební. Od roku 1974 pracovala na různých pozicích v Severomoravské plynárenské, a. s., Ostrava, naposledy ve funkci generální ředitelky a místopředsedkyně představenstva. V letech 2001–2003 působila ve společnosti Transgas, a. s. a RWE Transgas, a. s., ve funkci předsedkyně představenstva a generální ředitelky. V období 2004–2006 byla předsedkyní představenstva Pražské teplárenské, a. s. Byla prezidentkou Klubu plynárenských podnikatelů ČR. Obdržela titul Manažerka roku 2002.


Po celou pracovní kariéru podporovala dobročinné akce, ať již v oblasti charity, zdravotně handicapovaných, kultury, sportu, vzdělání. Působila v čestných funkcích – například jako místopředsedkyně dozorčí rady Rehabilitačního ústavu Hrabyně. Byla předsedkyní dozorčí rady Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových a také členkou správní rady mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro. Má dospělého syna. Ráda cestuje, hraje golf.


Solární baroni: Organizovaný zločin

 

ZAPOMEŇTE NA ČERNÉ BARONY! TEĎ JE TU SVĚTLO!
Alena Vitásková ve své knize Solární baroni – Organizovaný zločin přichází s humorným příběhem s reálným základem ve světě byznysu a politiky. Dozvíte se, jak nenápadně vytunelovat státní pokladnu a vytřískat z toho „prospěšný projekt“, jak se dělá dnes populární lobbing, jak se z jedněch mohou stát „Solární boháči“, zatímco z druhých „Solární chudáci“. A konečně dozvíte se, jakou cenu má slunce pro vás i pro ty druhé. Nehledejte zde jména z obrazovek televizorů, podobnost je čistě náhodná, i když fantazii se meze nekladou. Především se zasmějte a pobavte, ale i zamyslete nad tím, jak moc je román podobný dění kolem nás. Na knihu navazuje druhý díl, s podtitulem Příprava mé vraždy.

 

 

 

Využijte 10% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou od 1. 11. 2017 do dne události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v eshopu. 

  

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Informace o akcích  v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout

pro Android i iOS

 

Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava

Přidat komentář