24.10. v 16:00 - 17:00 h. Romana Skálová: Ze života Bulíka. Beseda a autogramiáda.

O životě Bulíka povykládá Romana Skálová

Úterý 24. října v 16.00 - 17.00 hodin – Romana Skálová: Ze života Bulíka; DŮM KNIHY Knihcentrum.cz

Beseda a autogramiáda se spisovatelkou Romanou Skálovou, která se rozhodla popsat život svého čtyřnohého psího miláčka, anglického bulteriéra Dextera. Ten samozřejmě jako hlavní aktér knihy nebude na besedě chybět. Autorka v současnosti pracuje jako učitelka v mateřské škole a jak říká, psaní ji baví, takže bychom se v budoucnu mohli těšit i na další titul.

„Jmenuji se Romana Skálová a pocházím z Krnova. Do Olomouce jsem se odstěhovala kvůli studiu vysoké školy a už bych zde chtěla zůstat. Získala jsem bakalářský titul v oboru „Speciální pedagogika předškolního věku“ a magisterský titul studiem oboru „Předškolní pedagogika“ na Palackého Univerzitě. Několik let pracuji jako speciální pedagog a třídní učitelka ve speciální mateřské škole právě v Olomouci. Kniha „Ze života Bulíka“ je mou literární prvotinou. Psaní mě velice baví, a tak doufám, že napíši i další knihu.“

Dexter je anglický bulteriér. Má úžasnou osobnost, je klaun a rád baví lidi. Umí být ale i velmi empatický a miluje lidi. Bulík je hlavním hrdinou knihy, která je napsaná tak, aby přesně vystihovala jeho povahu. V knize vypráví téměř o všem, co jej v životě potkává a vůbec se nebojí říct, co si doopravdy myslí. Vše podává s ironií a humorem.

Ze života Bulíka
"Ahoj kamarádi! Jmenuju se Dexter a jsem anglický bulteriér. Angličák, chápeš… I když tak docela Angličák nejsem, žiju totiž se svou paničkou a páníčkem v Olomouci. Mám to tady moc rád. Jsem děsně roztomilej pes. Roztomilej, dobrej… a taky frajer. Páníčci mi občas říkají blbečku, ale to mi nevadí. Taky jsou to blbečci. Hodně lidí mi ale říká bojové plemeno nebo držtesitubestii. To nepochopíš. Občas sice bojuju se spánkem nebo hladem, ale jinak jsem hodnej a poslušnej pes. Teda úplně vždycky poslušnej nejsem, ale to jen proto, aby si panička tolik nezvykala. Občas jí roztáhnu pár bot a požmoulám podprdu - to jsem pak pusťtotyblbečku. Pes aby se v tom vyznal. Pane bullže, mám to s nima občas těžký. Ale stejně bych je nevyměnil. Ani je, ani svoje sourozence.
Tak se chci s vámi kamarády o ten svůj život podělit. Je totiž dost bullží!"

Ottovo nakladatelství přináší unikátní knižní vydání úspěšného blogu a facebookové stránky mladé a originální české autorky Romany Skálové. Barvitě se v něm vypráví o prvních letech psího života jednoho olomouckého bulteriéra Dextera.

Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 31. 10. 2017.

 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Informace o akcích  v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS

Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava

 

Přidat komentář