Novinka Blanky Malé: humorná i pikantní zpověď – jak se žije s Italem, který je o 17 let mladší?

10.12. v 15:00 - 16:00 h. Kateřina Miler: Krtek a zahrádka. Beseda a autogramiáda v Praze.

Neděle 10.  prosince v 15.00 - 16.00 hodin – Kateřina Miler: Krtek a zahrádka; KNIHCENTRUM.cz Praha OC Černý Most

Beseda, autogramiáda a předčítání ilustrátorky a spisovatelky Kateřiny Miler, která navázala na odkaz svého tatínka Zdeňka Milera. Úkol byl jasný, ale o to náročnější na splnění. Jeho nevyřčené přání bylo, aby byly obrázky krtečka I nadále krásné a vymazlené. Poctivě vysezené. Aby měl příběh smysl, napětí, zápletku, legraci a šťastný konec. Aby se děti bavily. A to se autorce i nadále daří.

Kateřina Miler

Absolvovala Střední uměleckou odbornou školu Václava Hollara. Její první profese byla grafik pro potřeby Kulturního centra v Praze 1. V roce 1983 vycestovala do severní Itálie, kde tvořila sérii výtvarných děl (akvarelů) s rostlinnými motivy a vystavovala v Rúgolo di Sármede. Další působiště autorky bylo ve Švýcarsku v oblasti komerční grafiky rozličných žánrů (neony, potisky oděvů, obaly, loga, značky a další ilustrace). Od roku 1988 zahájila spolupráci s agenturu sdružující ilustrátory dětských knížek. Vytvořila ilustrace pro tituly Kocour a liška, Zázrak v 34. ulici, Kachničky, Zpěvníček. Navázala spolupráci s otcem, panem Zdeňkem Milerem, na titulech Krtek a paraplíčko a Krtek a medicína.


Její tatínek Zdeněk Miler vystudoval UMPRUM a v roce 1938 nastoupil do Zlína do studia animovaného filmu. Spolupracoval na řadě filmů s Jiřím Trnkou. V roce 1947 začal pracovat na prvním vlastním filmu. Od začátku své umělecké kariéry pracoval samostatně současně v několika filmových oborech (scénář, výtvarné řešení, animace). Autor hledal a také úspěšně nalézal netradiční postupy ve filmovém jazyce. Jako výtvarník dal nádherný tvar a výraz loutkovým postavičkám ve filmu Kubula a Kuba Kubikula.

 

Krtek a zahrádka

Nová knížka o krtečkovi, paní krtečkové a jejich kamarádech, jak si založili zahrádku a jaké dobrodružství zažili, když našli vodu a zahnali mlsné kozy.

 

Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-praha.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

Související produkty
Přidat komentář