11.12. v 16:00 - 17:00 h. Jan Budař se představí v roli prince Mamánka. Beseda a autogramiáda v Ostravě.

Jan Budař se představí v roli prince Mamánka

Pondělí 11. prosince v 16.00 - 17.00 hodin – Jan Budař: Princ Mamánek; DŮM KNIHY Knihcentrum.cz

Jan Budař, herec, režisér, hudebník a scenárista, představí svou knihu a audioknihu Princ Mamánek. Pohádku převedl i na filmová plátna, přičemž ztvárnil hlavního hrdinu. Jako herce ho znají diváci např. ze snímků Nuda v Brně, Vratné láhve, Horem pádem, Mistři a další. Jeho filmové účinkování již bylo oceněno čtyřmi Českými lvy. 

Jan Budař pochází z Frýdlantu v Čechách. Toužil se stát hercem, proto vystudoval brněnskou JAMU. Brzy na to se objevil v celé řadě divadel, včetně brněnské Husy na provázku nebo pražského Divadla Na zábradlí. Na filmových plátnech poprvé zazářil ve snímku Nuda v Brně. Dostal Českého lva za výkon v hlavní roli a za scénář, který napsal spolu s Vladimírem Morávkem. Následovala další škála filmů i filmových ocenění. Ve snímku Czech Made Man si zahrál také po boku exprezidenta Václava Havla. Kromě hraní a scenáristiky k některým filmům skládá také hudbu. Např. Lidice či pro Protektora. Je frontmanem kapely Eliščin band.

Princ Mamánek

Příběh rozmazleného prince Ludvíka Otomara Karla Dvanáctého zrozeného Vznešeného je poetickou pohádkou, v níž Jan Budař plně zúročil svůj osobitý smysl pro humor. A tak trochu i svoje vlastní životní zkušenosti. „Při psaní jsem určitě čerpal inspiraci i z mého dospívání v muže, ale to, co zažil princ Ludvík, není můj příběh. Téma mamánkovství každopádně vidím denně kolem sebe, myslím, že je velmi univerzální,“ říká Jan Budař.  Knihu multitalentovaný herec navíc také ilustroval.

Pohádka Princ Mamánek ožije i v podobě audioknihy, kterou svými podmanivými hlasy načetli Libuše Šafránková, Josef Abrhám, Ondrěj Vetchý a sám autor. Právě tito tři herci se také objeví v budoucím filmovém zpracování Prince Mamánka, které zatím čeká na ty pravé koproducenty.

Pro knihu Jan Budař vymyslel i speciální interaktivní hru. Deset knih a deset audioknih bude označeno deseti dvouveršími moudrého Dádruduba a tomu, kdo na tyto vybrané kusy narazí, umožní setkání přímo s autorem. Setkání proběhne 18. 2. 2018 v 18:02 na dosud nespecifikovaném místě. Jan Budař věří, že se při této hře budou dít zázraky. Třeba na výherní knihy narazíte u nás v DOMĚ KNIHY na autogramiádě.

Využijte 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. Sleva vám bude odečtena na pokladně při nákupu na prodejně v DOMĚ KNIHY Knihcentrum.cz. Nevztahuje se na nákup v eshopu. 


Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas! 

Informace o akcích  v DOMĚ KNIHY naleznete také v mobilní aplikaci Moje Ostrava, kterou lze zdarma stáhnout pro Android i iOS


Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava

 

Související produkty
Princ Mamánek
Čeština

Princ Mamánek

0.0 0
od 204
Přidat komentář