RSS
archiv revue
Novinky knižní rodinky - 5. díl
Květnové knižní novinky vám představí Ondra. Tak se na ně pojďte podívat. Půlnoční Linka od Lee Child, Nejtemnější polibek od Keri Arthur a ZUličníci - Příběh vykutálených tvorečků z města.
S každou padající hvězdou - mrazivé, hrůzu nahánějící vyprávění chlapce
Chlapec jménem Sungdžu ze Severní Koreje žil jako malý se svými rodiči v hlavním městě Pchongjangu. V knize popisuje svůj vlastní životní příběh v zemi, kde neznají demokracii ani volby, kde se krutě zachází s kýmkoliv, kdo se kriticky vyjádří k režimu vůdce, kde existuje jediná vládní strana s přísně danou státní ideologií zvanou čučche.
Rozhovor s Elli H. Radingerovou, odbornicí na život vlků
Elli H. Radingerová, nejrespektovanější německá odbornice na život vlků, vypráví napínavé příběhy, které dokládají vlčí smysl pro hodnoty, jako jsou smysl pro rodinu, důvěru, trpělivost, pozornost, zpracování neúspěchů nebo smrti. Autorka nám představuje zásadní a mnohdy dosud neznámé poznatky o životě vlků a ukazuje: vlci by byli lepšími lidmi, než jsme my…
Soutěž o 3 výtisky knihy Ruce v mouce
Tentokrát vyhlašujeme soutěž pro všechny, kteří rádi pečou. Máme pro vás 3 výtisky velmi oblíbené kuchařky Ivy Trhoňové Ruce v mouce.
Veletrh Svět knihy 2018
Veletrh Svět knihy 2018, který se konal v Praze ve dnech 10. 5. - 13. 5. 2018, je za námi. Letošní 24. ročník nabídl jako hlavní témata Komiks a Převratné 20. století.
Rozhovor s Pavlínou Brzákovou
Působivé vyprávění mámy dvou dětí, z nichž jedno se potýká s neurovývojovou poruchou pozornosti s hyperaktivitou, známou pod zkratkou ADHD. To je námět knihy Kryštof ÁDéHáDě z tvorby etnoložky Pavlíny Brzákové, kterou jen nenapsala, nýbrž doslova prožila.
Alena Mornštajnová a Galina Miklínová představily dětem knihu Strašidýlko Stráša
Malé strašidlo, které se všeho bojí - tmy, zvuků, zkrátka všeho. To je Stráša, který se skamarádí s Matějem. Na veletrhu Svět knihy představily knihu Strašidýlko Stráša autorka Alena Mornštajnová a ilustrátorka Galina Miklínová.
Způsob, jakým Mankell dokáže vtisknout postavě reálnou podobu, je fascinující
Frederik Welin je až na výjimky obyčejný stařík toužící po klidném a stereotypním způsobu života. Žije sám na svém soukromém ostrově v šérech, a přestože je lékařem v penzi, sem tam ošetřuje místní obyvatele. Jednoho dne ho však vzbudí požár domu, jeho domu.
Rozhovor s Willem Bowenem, motivačním řečníkem a spisovatelem, který si zamiloval Českou republiku
Zdá se vám, že si často stěžujete? Dokonce každý den? Chcete to změnit? Přečtěte si rozhovor a kupte si knihu s náramkem. Vytvořte si SVĚT BEZ STÍŽNOSTÍ.
Návrat domů - dvě sestry, dva různé osudy
Nádherně napsaný román, který vám nedá spát, líčí osudy několika generací potomků dvou sester Effia a Esi na dvou světadílech, v Africe a USA. Vyprávění začíná v Ghaně na Zlatém pobřeží v době afrického otrokářství v 18. století. Každá další kapitola popisuje život někoho jiného z potomků sester, zabývá se jejich problémy a životními situacemi, nicméně ke konci každé kapitoly pokaždé dojde k návratu ke kořenům daného rodu.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Toužíte po vlastní úrodě? Jde to i bez zahrady! O tom vás přesvědčí autor knihy Domácí zahrádka, o kterou můžete soutěžit. Čeká na 2 výherce!
Prémiový obsah
číst více
Blíží se dovolená. A co to pro nás knihomoly znamená? Že si pěkně vybereme knihy, které si vezmeme s sebou, ať nejsme bez zásob. Vyberte si to pravé čtení na léto.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!