Grilovačka na zahradě

archiv revue
Není nad vůni a chuť grilovaného masa. Pokud patříte mezi milovníky grilování, máme pro vás recept na delikatesu, kterou jste možná ještě nevyzkoušeli.
Ač jsme zvyklí pozvat si na zahradu přátele a pohostit je tím nejlepším z grilovaných pochoutek, tento rok nám bohužel nepřeje, abychom se sešli v hojném počtu. Ale nevadí. Oběd na zahradě si můžeme plně vychutnat a užít i v kruhu rodinném. Máme pro vás recept na NADÍVANÉ JEHNĚČÍ KOTLETKY. Přesto, že jehněčí maso patří k tradičním velikonočním pokrmům (a Velikonoce už jsou pryč), tuto delikatesu si můžete připravit kdykoliv. Navíc jehněčí je výborným zdrojem bílkovin a stopových prvků, především zinku.

Nadívané jehněčí kotletky (recept z knihy Grilování - edice Apetit) 🥩

Příprava: 20 minut
Grilování: 8 - 10 minut
Ingredience: 12 jehněčích kotlet
Pro 6 osob

Na nádivku

10 šalvějových lístků
hrst čerstvého rozmarýnu
hrst hladkolisté petrželky
hrst bazalkových lístků
1 stroužek česneku, jemně nasekaný
6 lžic strouhaného parmazánu
100-120 g změklého másla
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků sušené šunky
rukola k podávání

Postup

1. Veškeré bylinky nasekejte na prkénku, pak je přesypte do mísy a promíchejte s česnekem, parmazánem a změklým máslem. Přidejte trochu soli a pepře a utřete do hladké pasty. Plátky sušené šunky jeden vedle druhého vyrovnejte na potravinářkskou fólii, rovnoměrně potřete pastou z másla a bylinek a smotejte do "klobásky". Konce vtlačte dovnitř, aby náplň nevytekla, a dejte  mnimálně na půl hodiny do ledničky.

2. Každou kotletku podélně nařízněte (neprořízněte úplně) a rozevřete ji do tvaru motýlích křídel. Lehce naklepejte paličkou na maso nebo jen hřbetem dlaně a ze všch stran maso dobře osolte a opepřete. Balíčky ze sušené šunky vyndejte z lednice, odstraňte potravinářkou fólii a váleček nakrájejte na 2,5 cm silná kolečka, každé zmáčkněte, aby se co nejvíce zploštilo. Kolečka vložte do naříznutých kotlet.

3. Maso grilujte, 2 minuty z každé strany dokrvava, 4 minuty z každé strany zaručí maso středně propečené a opékáním kolem 5 minut pak maso dobře propečené. Podávejte s rukolou.

PŘEJEME DOBROU CHUŤ!
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Grilování

0.0 0
399 327
IHNED odesíláme
Čeština

Grilování od A do Z

0.0 0
399 339
Vyprodáno
Čeština

Grilujeme Rafinované pochoutky na roštu

0.0 0
179 147
Vyprodáno
Čeština

Grilování

0.0 0
99 84
Vyprodáno
Čeština

Vášeň pro grilování

0.0 0
499 409
IHNED odesíláme
Čeština

Grilování

3.0 1
199
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Není snadné vybrat z nepřeberného množství knih, které každý měsíc vycházejí, ty nejlepší. A ne každému se líbí to samé. My jsme se opět snažili vytipovat novinky, které by mohly zaujmout co nejvíce čtenářů.
Vyhrajte thriller, který je osvěžujícím způsobem jiný. Děj se odehrává během několika hodin a má několik paralelních dějových linií. Zajímavé exkurzy do tématu mimické rezonance jsou důmyslně zakomponovány do děje a nijak neubírají příběhu na napětí.
Prémiový obsah
číst více
Druhá kniha nebývale uchopeného cestopisu slovenské sinologičky Dominiky Sakmárové mě opět položila na lopatky, v tom nejlepším slova smyslu.