Sapíkův svět – nejlepší recepty i životní příběh

archiv revue
Přijměte pozvánku nahlédnout do kuchyně legendy českého kulinářství. Jaroslav Sapík vám ukáže svoje kuchařská kouzla a prozradí i něco ze života.
Jméno Jaroslava Sapíka znají snad všichni v Česku a někteří měli možnost ochutnat i jeho jídla v restauraci U Sapíků. Málokdo ale o něm ví něco víc a zná jeho recepty. Ale kniha Sapíkův svět není kuchařka, jak si možná představujete. Je to životní příběh mistra kuchaře a jeho rodiny, jejichž kuchařské kořeny sahají až do 17. století.

Sapíkův svět vypráví nejen o něm, ale popisuje celou jeho dlouhou kuchařskou cestu. Seznámí vás se svými předky i s kořeny jeho ženy Marcely. Bude vám vyprávět o kuchařské Školičce Marie Terezie v Klokočné, kterou založili a kde se učí vařit zatím poslední generace Sapíků a nechá vás nakouknout i pod pokličku některých jeho slavných receptů, na které se vám budou sbíhat sliny, stejně jako mnoha slavným osobnostem, které si jeho kuchyni oblíbily. Prozradí vám některé recepty jeho babičky i maminky a přidá několik vlastních, při jejichž čtení dostanete okamžitě hlad. Obzvlášť ty recepty na pokrmy ze zvěřiny by mohl vyvažovat zlatem, ale přesto je najdete v této knize.

Kniha Sapíkův svět je skvělý tip na dárek k jakékoliv příležitosti, protože si na své přijdou všichni, kdo rádi vaří, ale také čtenáři biografií, které zajímá víc, než se můžou dozvědět z bulvárních plátků. Příběh i recepty doprovází spousta fotek a jakmile se začtete, stránky vám doslova ubíhají pod rukama, až jste najednou na konci. Bez váhání knihu doporučuji, zaujala mně v mnoha ohledech a možná se pustím i do vaření. Teď to chce jeden ochutnávkový recept, nemyslíte? Já chci určitě vyzkoušet víc receptů, ale zaujal mě tento. Proč? Protože kachny s knedlíkem a zelím už bylo dost a je třeba vyzkoušet i něco jiného.

Kachna v šouletu po židovsku
Suroviny:
4 ks kachních stehen upečené do měkka
Šoulet
150 g krup, 100 g hrachu, 100 g zeleného hrášku, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 2 lžíce sádla, výpek z kachny, pepř, majoránka, drcený kmín, sůl.
Postup: Na sádle osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme vařené kroupy, hrách, drcený česnek, sůl, pepř, kmín, výpek z kachny, a nakonec zelený hrášek a promícháme. Dekorujeme pečenými jablíčky. Podáváme s oloupanými a osolenými kvašáky v zaledované misce.

Objednejte si u nás Sapíkův svět, čeká v něm na vás plno dalších skvělých receptů a bude vás bavit si ji číst.

-ice-
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Super jednoduše bez masa

5.0 2
469 431
IHNED odesíláme
Čeština

Když hvězdy vaří

0.0 0
329 270
IHNED odesíláme
Čeština

Když hvězdy vaří… 2

0.0 0
349 286
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Pokud chcete svým malým předškolákům pomoci otevřít dveře do světa školního dobrodružství, máme pro vás tři super tipy na knihy pro předškoláky.
Hrom aby do toho… Jak může někdo pojmenovat hlavní hrdiny svého románu Jack a Rose a pak si s jejich láskou tak pohrávat? Vždyť od dob Titaniku je synonymem pro tu největší, avšak nejtragičtější lásku právě tato dvojice (hned po Romeovi a Julii, samozřejmě). Ach. A je jasné, že jsem si ty dva představovala přesně jako Kate a Lea z výše zmiňovaného filmu.
Někdo ukradl mrtvolu z márnice. Ten někdo ji položil na místo, kde policie najde hrob s desítkami zavražděných žen. Případu se ujímají dva agenti z dánské jednotky Task Force 14. David a Lucas mají svérázné vyšetřovací metody, skrývají temná tajemství a k smrti se nenávidí.