Břicháč Tom přichází rovnou s dvěma novinkami – právě v předprodeji!

RSS
archiv revue
Martin Goffa - DETEKTIVKY INSPIROVANÉ SKUTEČNÝMI PŘÍPADY
Martin Goffa je pseudonym, pod kterým píše knihy bývalý policista. Tuto funkci zastával patnáct let, poté od police odešel a začal se věnovat psaní. V poměrně krátkém čase vydalo nakladatelství Mladá fronta několik jeho knih.
A Cup of Style: KAŽDÝ DEN SE POČÍTÁ!
Dvě sestry a zároveň nejlepší kamarádky Lucka a Nicole se před pár lety rozhodly založit blog o módě. Jmenuje se A Cup of Style. Obě děvčata studují marketingovou komunikaci a public relations, starají se o e-shop, blogují, cestují po světě a také jim vyšel v nakladatelství Slovart krásný Motivační diář na rok 2017.
Adolf Dudek: Všechno, co jsem viděl, jsem kreslil
Rozhovor s nejprodávanějším ilustrátorem dětských knih u nás.
Dvojromán Patrika Hartla - jedna z nejočekávanějších knih tohoto roku
Spousta z nás čekala na listopad, až se na pultech knihkupectví objeví třetí román Patrika Hartla Okamžiky štěstí. Po dvou letech od vydání jeho poslední knihy Malý pražský erotikon jsme se konečně dočkali.
Robert Fulghum - spisovatel skutečných příběhů
Muž mnoha profesí a autor mnoha knih: Drž mě pevně, miluj mě zlehka, Věčná dobrodružství Kapitána Školky, Poprask v Sýrové uličce... Snad každý z nás četl některou jeho knihu, ale určitě mnoho lidí neví, že je Robert Fulghum vnukem slavného Járy Cimrmana.
Ransom Riggs - Jako spisovatel mám sklon prozkoumat úplně všechno...
Ransom Riggs, autor knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, vyrostl na Floridě, v současnosti má však svůj domov v „kraji podivných dětí“ – v Los Angeles. Byl odchován duchařskými příběhy a britskými komediemi, což samozřejmě vysvětluje, proč píše právě takové romány.
Yaa Gyasi napsala mistrovské dílo
Petra Diestlerová, která se zhostila překladu debutového románu mladé autorky Yai Gyasi Návrat domů, nám k této knize poskytla rozhovor. Román zachycující osudy dvou nevlastních sester, jež byly v 18. století odděleny a navzájem o sobě nevědí, vychází v 19 zemích světa.
Benjamin Kuras: CIVILIZAČNÍ TRILOGIE PROŠPIKOVANÁ ŠPETKAMI HUMORU
BENJAMIN KURAS (1944) pochází ze Zlína, vzděláním je Olomoučák (od mateřské školky do konce studia anglistiky), krátce pražský anglický rozhlasový redaktor (1968), od října 1968 Londýňan a český redaktor BBC (od 1969), od roku 1975 britský občan. Vydal 33 česky a 5 anglicky psaných knih a hrálo se mu 17 her ve 4 zemích.
Václav Gruber opět v knize Z tebe peklo ráj dokázal, že rozumí ženským touhám
Ze vztahu staršího muže a mladinké dívenky si nikdo nedělá těžkou hlavu a spisovatelé to berou jako klišé. Ale co když je to naopak? Co když si zajištěná dáma s našlápnutou kariérou vyhlédne o dvacet let mladšího studenta?
Nejslavnější horolezec současnosti líčí v knize Pád nebes dobytí Matterhornu
Autor knihy Pád Nebes Reinhold Messner se ponořil hluboko do historie, aby prozkoumal každé zákoutí tolik náročné a nevyzpytatelné hory, která si vzala již mnoho životů…
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Zajímá vás, které knihy se vyšplhaly na nejvyšší příčky v prodejích za měsíc duben?
Nakladatelství Jota loni vydalo těžko zařaditelnou, neotřelou knihu polského autora Radka Raka Báje o hadím srdci. Nutno dodat, že se jedná o vítěze prestižní literární ceny Nike roku 2020.
Rádi se dozvídáte nové věci nebo prohlubujete své znalosti v oblastech, které vás dlouhodobě zajímají? Pak můžete sáhnou po atlasech, jež vás provedou nejen světem fauny a flóry, ale také oblastí přírodní medicíny nebo minerálů a hornin.