RSS
archiv revue
Odstřelovači II. světové války - skutečné příběhy hrdinů
Odstřelovači II. světové války jsou skvělé svědectví jedné doby. Díky nim nebudete uvažovat černo-bíle a přestanete vojáky z druhé světové války rozlišovat na „dobré“ a „špatné“. Nebude vám činit problém vžít se do nich a nejspíš je budete i obdivovat za to, co vykonali pro ostatní.
Královská krev je akční už od začátku
Královskou krev bych doporučila především fanouškům seriálu a lidem, kteří mají rádi rychle ubíhající napínavé příběhy z prostředí starověkých civilizací, a nebo je zajímá legenda o králi Artušovi a svatém grálu.
V thrilleru Zabij mě znovu rezonuje téma důvěry, odpuštění a (ne)schopnosti přiznat si vlastní vinu…
Deset let společného života. To už je doba, po níž si manželé obvykle řeknou, že jeden druhého dokonale znají. Jenže myslet si můžou cokoli. Možná to tak opravdu je, možná přijde jednoho dne kruté prozření…
Jak přežít Valentýna...
Máte už předem dost růžových srdíček a plyšáků s růžovou mašlí, sotva skončily Vánoce? Vůbec nejste sami. Takových lidí je mnohem víc.
8 tipů, jak zvládnout zkouškové období
Vytvořte si plán, odměňte se, omezte brigády... a další tipy, jak zvládnout zkouškové období.
Jiří Kolář: Prometheova játra
Jiří Kolář se v tomto výboru představuje jako velký „prokletý“ básník, který se právě nachází v bodu tvůrčího zlomu, za nímž již budou následovat první krůčky ke kolážovému lartpourlartismu, jenž mu zajistí celosvětovou slávu.
Země příběhů – pohádkový příběh nejen pro děti
Země příběhů není typickou pohádkovou knihou, kterou byste si s dětmi četli před spaním. Spíše se budete snažit děti rychle uspat, abyste si ji mohli číst vy sami.
Nový Kepler v předprodeji! Brzy vyjde Lovec králíků.
Zazvoní telefon. Zvednete sluchátko a tam se ozve nevinný dětský hlásek, který odříkává básničku o králících. Omyl? Kéž by! Tohle je rozsudek smrti i oznámení: „Už ti nezbývá moc času“.
Karel Hvížďala: Evropa, Rusko, teroristé a běženci (videorozhovor)
V listopadu navštívil Dům knihy KNIHCENTRUM.cz novinář, esejista a spisovatel Karel Hvížďala. Hostům besedy představil knihu Evropa, Rusko, teroristé a běženci.
Ve jménu Gucci - osobní, upřímné, mistrně napsané
Ve jménu Gucci je silný strhující příběh, který ocení všichni, kdo se nějakým způsobem zajímají o módu anebo historii. Je to sice životopis, ale věřte mi, že je čtivější než leckterý román.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!
O tomhle člověku lze skutečně říct, že umí splynout s přírodou. To, jak popisuje, jak jej zvířata tolerují, jak ho nechávají je pozorovat, je úžasné. Díky tomu je vlastníkem mnoha unikátních fotografických snímků a o radost z nich se dělí se svou ženou. Má selfie s liškou (ne ochočenou!), má zachyceného hranostaje se svou kořistí a řadu dalších fotek, které rovněž najdete v knize.
Jste ve stresu? Cítíte se vyčerpaně? Potřebujete nabrat energii a zbavit se myšlenek, které vás dlouhodobě tíží? Vyzkoušejte léčivou sílu přírody.