RSS
archiv revue
Beseda s Petrem Feldsteinem a Václavem Chaloupkou
Václav Chaloupka miloval koně už od malička. Chtěl jim být neustále nablízku. Tím žil mnohem víc než touhou po vlastním úspěchu, i když ani ten ho neminul. Stal se totiž čtyřnásobným vítězem Velké pardubické steeplechase. O svých splněných i nesplněných snech si vykládal v knize Dávat koním křídla se spisovatelem, publicistou a televizním dramaturgem Petrem Feldsteinem.
Recenze: Kříž Romanovců
Kniha, která mě zaujala svým názvem a pak hned anotací. K tomu jsem dostala i příběh navíc.
Recenze: Punisher Max - Kingpin
Frank Castle. Kdysi oddaný manžel a milující otec, dnes nelítostný mstitel, jehož poznávacím znamením je černé tričko s bílou lebkou na hrudi. Ostatně Punishera netřeba českým čtenářům příliš představovat. První kousky s tímto antihrdinou zde vyšly již v roce 2004 pod taktovkou Gartha Ennise. A právě na něj nyní navazuje slovutný Jason Aaron, jenž přivádí na scénu obávaného Kingpina.
Tři knihy, kvůli kterým budete chtít jet do Itálie
Itálie se člověku dostane pod kůži. Nádherné moře, památky, kus historie snad na každém rohu. Ale protože je zima a ani v Itálii teď moc lidí nevydrží sedět na pláži, můžeme si aspoň číst. Tady jsou tři knihy, z kterých na vás dýchne pravá italská atmosféra.
Recenze: Prolomení hradeb
Přelomová kniha – Hamplův rozbor příčin dnešní evropské tragédie je geniální!
Soutěž o knihy pro výjimečné dívky a kluky
Kdo by nechtěl být v životě úspěšný? Asi každý z nás po tom někdy zatoužil. Nakladatelství REBO vydalo 2 krásné publikace o úspěšných osobnostech pro mladé čtenáře, o které si můžete zasoutěžit. Holky a kluci, pojďte do toho!
Recenze: Z první ruky
Na knihu povídek s názvem Z první ruky od laureáta Pulitzerovy ceny jsem se upřímně těšila. Nejen proto, že novinka pochází z produkce nakladatelství HOST. Skvělá doporučení na zadní straně mě navnadila jistotou dobrého čtení. A ono opravdu dobré bylo, ale nutno říct, že se u mě během četby vystřídaly snad všechny emoce, které si lze představit, včetně těch negativních.
Recenze: Velmi osobní kniha o zdraví - Margit Slimáková
Největší mýty zdravého způsobu života podle Margit Slimákové. Kniha, kterou by měl mít každý, který žije zdravým způsobem života, nebo chce začít.
Beseda s Karlem Šípem
V Domě knihy bylo na besedě s moderátorem, bavičem, scenáristou a textařem Karlem Šípem doslova narváno. Hostům představil svou první knihu Karneval paměťových buněk. Máme pro vás i video, tak se mrkněte:-)
Beseda: Karin a Richard Krajčovi
Nestihli nebo nemohli jste se zúčastnit besedy Karin Krajčo Babinské, která se konala v prosinci v Domě knihy? Přečtěte si, o čem si režisérka a scenáristka, která mimo jiné natočila celovečerní filmy Pusinky a Křídla Vánoc, s hosty povídala. Součástí besedy byl také křest a autogramiáda její knihy Za sny.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!