RSS
archiv revue
Soutěž o 2 výtisky knihy Animalium
Soutěžíme o 2 krásné knihy pro děti. Animalium je unikátní muzeum zvířat, které má otevřeno, kdykoli se vám zachce. Pojďte zkusit štěstí!
Listopadové e-knižní novinky
Další nálož e-knižních novinek je tady! Jak si zpříjemnit podzimní dny? Zkuste to třeba s humornou knihou Láska, jídlo a faux pas. Pokud máte chuť se spíše bát, pak je e-kniha Sestry Foxovy to pravé pro vás. Pojďte se s námi podívat, jaké další novinky jsme si pro Vás připravili na měsíc listopad.
Poetický styl dodává knize Sníh nebo popel magický nádech
Mírné jaro, krušná zima? Kdepak, v tomto světě platí jiná pravidla! Jaro před šestnácti lety dobylo Zimní království. Jedinou nadějí zničené země je osm přeživších a Meira je jednou z nich.
Dovedete si představit, jaký by byl SVĚT BEZ STÍŽNOSTÍ?
Průměrný člověk si stěžuje 15-30krát za den. Když si stěžujeme, soustředíme se na problém, místo abychom hledali řešení. Studie ukazují, že lidé, kteří si více stěžují, mají horší zdraví a větší sklony k depresím.
Svatba z Vysočiny je vtipná, svěží a neotřelá
K dlouhým podzimním večerům neodmyslitelně patří romantika a příběhy, které vás dojmou k pláči. K čertu s tím, že dějové linie jsou předvídatelné a konec téměř pohádkový. My se přece chceme přihlouple usmívat a snít o tom, že jsme si s hlavní hrdinkou prohodily role.
Rozhovor s MUDr. Davidem Frejem
MUDr. David Frej patří mezi renomované autory v oboru zdravého životního stylu a výživy a jeho knihy Ájurvéda / Indická medicína v praxi českého lékaře, Ájurvédské recepty pro zdraví, Biologické hodiny, Detoxikace léčivými oleji, Jak dál po antibiotikách (a během jejich užívání), Šťávy a míchané nápoje z přírody, Tučné superpotraviny a oleje, Zánět - skrytý zabiják nebo Zdravé střevo dávají desetitisícům čtenářů životní orientaci.
Obě knihy Ivany Chřibkové jsou výstižné a vtipné
Suchý hadr na dně mořském a Když to tam není, tak to tam nehledej jsou dvě knihy od Ivany Chřibkové. Pojítkem obou knih je Anna. Nejprve se s ní seznamujeme jako s šestiletou dívenkou, pak ji sledujeme v období dospívání a naposledy jako mladou ženu, která se postavila na vlastní nohy.
Jindřich Buxbaum: Chtěl jsem prezentovat život v komunitách
V pondělí 6. listopadu navštívil Dům knihy Jindřích Buxbaum. Představil zde svou knihu Židé v diaspoře.
Zahradnictví Petra Jarchovského je literárním zpracováním velkolepé filmové trilogie
V úterý 7. listopadu se v Domě knihy konala beseda a autogramiáda scenáristy a dramaturga Petra Jarchovského ke knize Zahradnictví, podle které byla natočena i stejnojmenná filmová trilogie Jana Hřebejka, jež je prequelem oblíbeného filmu Pelíšky. Autora doprovodila na besedu i část hereckého týmu, např. Martin Finger, Jan Kalina a další.
Soutěž o 3 výtisky knihy Sestry Foxovy
Soutěžíme o knihu vyprávějící fascinující příběh sester Foxových, zakladatelek spiritismu. Byly obdařeny nadpřirozenými schopnosti nebo bujnou fantazií? Kam odejdou duše zemřelých? Kam se poděje podstata člověka, kterého jsme milovali? Mohou se mrtví vracet a komunikovat s námi? Na tyto odvěké otázky přinesly odpověď milionům zoufalých pozůstalých sestry Foxovy v Americe druhé poloviny 19. století.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Zajímá vás, které knihy se vyšplhaly na nejvyšší příčky v prodejích za měsíc duben?
Nakladatelství Jota loni vydalo těžko zařaditelnou, neotřelou knihu polského autora Radka Raka Báje o hadím srdci. Nutno dodat, že se jedná o vítěze prestižní literární ceny Nike roku 2020.
Rádi se dozvídáte nové věci nebo prohlubujete své znalosti v oblastech, které vás dlouhodobě zajímají? Pak můžete sáhnou po atlasech, jež vás provedou nejen světem fauny a flóry, ale také oblastí přírodní medicíny nebo minerálů a hornin.