RSS
archiv revue
Ani v knize A zrodí se píseň nezapře Samantha Shannon skvělý spisovatelský dar
Od vydání Vidořádu uplynuly už dva roky. Autorka sama říká, že se jí dlouhé úpravy a zdokonalování vyplatily a je na román patřičně hrdá. Je však A zrodí se píseň stejně dobrým příběhem jako ty předchozí?
Galilejec Kristýny Freiové
Literatura může mít mnoho podob, tak jako naše realita, říká Kristýna Freiová, autorka románu Galilejec, který je jejím debutem.
Dobroty, kterým neodoláte!
Pečení je velkým koníčkem Heleny Vybíralové, která je autorkou už pěti kuchařek Helenčino pečení: Vánoční cukroví, Sváteční cukroví, Zámecké cukroví, Rodinné recepty, Bezlepkové recepty.
Po stopách spiritismu s Lucií Hlavinkovou
Lucie Hlavinková napsala knihu o sestrách Foxových, zakladatelkách spiritismu. Brněnská rodačka se pokoušela psát již jako malé dítě, v roce 2015 zvítězila v literární soutěži, dnes už je spisovatelkou, která má na svém kontě několik knih pro děti. Její prvotinou pro dospělé jsou právě Sestry Foxovy, které vydalo nakladatelství JOTA.
Soutěž o 2 výtisky knihy Dopisy, které nikdo nečetl
Tento týden můžete zkusit štěstí v soutěži o romantickou knihu Dopisy, které nikdo nečetl. Autorkou je britská spisovatelka Iona Grey, kterou zajímají životy žen 20. století.
Povídky na tělo Martiny Formanové vzbudily velký zájem
Ve středu 25. října se konala v Domě knihy beseda s Martinou Formanovou. Hostům představila svou novou knihu Povídky na tělo.
Rozhovor s Jiřím Dufkem
Technika a umění mají k sobě blízko, říká Jiří Dufek, jehož koníčkem a později i zaměstnáním se stala technická grafika. Se značkou Škoda je srostlá celá jeho rodina, v mladoboleslavské továrně pracovaly od roku 1905 tři generace. Je jedním z mála autorů, kteří se v Česku tímto oborem zabývají. Jeho jedinečné průhledové kresby současných i historických automobilů zná důvěrně každý, kdo se o automobily aspoň trochu zajímá.
Zahrada, která bude plnit vaše přání
S Ferdinandem Lefflerem jsme si povídali o ideální zahradě, boomu zahradní architektury a jeho nové knize Žijte ve své zahradě.
Nezapomenutelný Tomáš Holý
OTA KARS, autor knihy Jmenuju se Tomáš, vzpomíná na dětskou hereckou hvězdu.
Romana Skálová přijela s Bulíkem do Ostravy
V úterý 24. října byla hostem Domu knihy blogerka a spisovatelka Romana Skálová.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Jste ve stresu? Cítíte se vyčerpaně? Potřebujete nabrat energii a zbavit se myšlenek, které vás dlouhodobě tíží? Vyzkoušejte léčivou sílu přírody.
Zajímá vás, které knihy se vyšplhaly na nejvyšší příčky v prodejích za měsíc duben?
Nakladatelství Jota loni vydalo těžko zařaditelnou, neotřelou knihu polského autora Radka Raka Báje o hadím srdci. Nutno dodat, že se jedná o vítěze prestižní literární ceny Nike roku 2020.