RSS
archiv revue
Recenze: I když všechno končí
Síla projevů klimatické krize překonává i ty nejčernější scénáře. Svět je doslova v plamenech a lesní požáry na severu Švédska promění rekreanty v uprchlíky. Přesto všechno, život jde dál. Dál se rodí děti, lidé se seznamují a rozcházejí, mladí řeší první lásky. Je to ale vůbec možné?
Recenze: Chybějící světlo
Čtyři rozdílné, ale nerozlučné kamarádky. Konec dvacátého století, Gruzie. Dívky řeší první lásky, sní o budoucnosti, ale jejich životy ovlivní politická situace. V roce 2019 se znovu setkávají v Bruselu na výstavě fotografií a zpětně rekapitulují své životy. Dokážou si konečně odpustit?
Recenze: Amari a Velká hra
Není tomu tak dlouho, co kniha Amari a Noční bratři proletěla knižním světem jako jedna z velmi zdařilých fantasy knih pro mladší čtenáře. Tento příběh sklízel samé nadšené ohlasy a není tedy divu, že jsme se dočkali tak očekávaného pokračování!
Recenze: Syn lidstva
Představte si naši planetu bez lidí. Místo nich teď existují nové vylepšené bytosti, které však žijí ve vesnicích jako šmoulové. Jak zvládnou takřka dokonalí tvorové soužití s něčím tak nedokonalým, jako je lidské mládě? Bude si náhradní matka užívat své mateřství, nebo se nakonec utopí v alkoholu?
Soutěž o 3 výtisky knihy Gentlemanual
Zkuste štěstí v soutěži o publikaci, která může být pěkným dárkem pro každého muže. Kniha Gentlemanual od Daniela Šmída je to tom, jak získat více sebedůvěry, být úspěšnějším a lepším mužem.
Prémiový obsah
číst více
84. HRA LOVEC KNIHCENTŮ
Hra pro členy věrnostního programu KNIHCENTRUM.CZ. Ulovte KNIHCENTY a vyberte si dárek.
Festival Spectaculo Interesse přiveze do Ostravy to nejlepší z Evropského loutkářství
Od 1. - 6. října se v Ostravě koná Spectaculo Interesse. Jeden z největších tuzemských loutkářských festivalů. Pořadatelem přehlídky je od roku 1995 Divadlo loutek Ostrava, a právě probíhající ročník je již 14. v pořadí.
Biografie české fotbalové legendy
Určitým okamžikům se nikdy nepodaří uprchnout z paměti sportovního světa. Jsou to ty chvíle, které se zapsaly do historie a staly se nedílnou součástí našeho sportovního odkazu. A jedním takovým oslnivým momentem je i světoznámá Panenkova penalta z roku 1976 v Bělehradě. Letos, kdy se česká fotbalová legenda chystá oslavit své 75. narozeniny, přichází autoři Václav Tichý a Zdeněk Pavlis s knihou Panenka, která má ukázat ze života fotbalisty mnohem víc než jen okamžiky slávy na trávníku.
Žebříček TOP knih za září 2023
Také v září se do žebříčku nejprodávanějších knih dostala spousta učebnic, my si ale posvítíme na ostatní knihy.
Slavíme Mezinárodní den kávy
Káva dodává energii, ale má také schopnost spojit lidi a vytvářet prostor pro kreativitu a inspiraci. A co by mohlo být lepším společníkem k šálku lahodné kávy než dobrá kniha?
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Co nového napsali mistři napětí? Přinášíme rovnou 10 důvodů, proč si najít chvíli a ponořit se do světa napětí.
Loni na podzim vydalo nakladatelství Kniha Zlín další zářez plodné britské autorky Helen Fieldsové, konkrétně samostatný román Poslední na řadě. Temný thriller z mýty opředeného skotského ostrova vás jednoduše chytne a nepustí!
Svátek všech maminek klepe na dveře! Obdarujte ji nezapomenutelným zážitkem s naší speciální kávovou edicí. Přidejte k tomu knihu plnou dobrodružství nebo romantiky a nezapomeňte využít slevový kód MAMINKA. Několikanásobná radost je zaručena!